tisdag 27 september 2011

Lek eller blodigt allvar

När man satt och betraktade vargarnas systematiska övertag mot björnarna, så undrade man om det faktiskt var allvar, eller om de bara lekte med björnarna, en björn är ju livsfarligt snabb åtminstone i mina ögon, men när man såg vargarna dansa runt med dem, och tog maten från dem på bara några sekunder så började man ju undra, om de kanske bara lekte med björnarna, för att visa att de faktiskt var ännu snabbare... Tagen i skogen Finland förra helgen!

Klicka på bilden för större format!

fredag 23 september 2011

De tre små...

Under min vistelse i de stora Finska skogarna för några dagar sedan, så mötte jag denna hona med sina tre små årsungar ett antal gånger varje kväll, och de blev nog det mest fotograferade objektet under mina dagar där, men så bjöd de på ett antal trevliga, och oväntade situationer oxå för den delen... 

Klicka på bilden för större format!

tisdag 20 september 2011

Jag fick uppleva det igen!

Senaste helg var det åter dags att besöka myren, eller som jag ofta kallar den, myren i vargaland med sina fantastiska möjligheter på våra vilda djur. I sällskap med två kolleger fick vi i bästa tänkbara solnedgång, uppleva hur ett vargrevir med fem av åtta individer plötsligt äntrar myren, och som en av killarna beskrev det, fullständigt ägde myren trots de flertalet björnar som fanns där. Men björnarna var helt chanslösa när vargarna visade hur intelligent jakt går till. Björnarna fick snabbt se sig besegrade och vackert ställa sig i skogskanten och se på. Här en bild på ett av de yngre djuren i myrkanten.

Senast jag fick uppleva ett liknande äventyr var hösten 2009, och jag trodde inte den upplevelsen skulle gå att överträffa, men oj så fel jag hade :)

Klicka på bilden för större format!

fredag 9 september 2011

Tips är guld värda

Fick igår kväll tips om ett lodjur som synts på en plats, men eftersom mörkret föll som bäst så blev det att vänta några timmar för att istället ge sig av tidigt imorse, brukar mycket sällan lyckas att gå på flera timmar gamla tips men denna gång skulle visa sig vara annorlunda, för visst var lokatten kvar där och jag kunde fotografera den på ganska nära håll, under en kort stund före den började känna sig obekväm med min närvaro och försvann tillbaks in i skogen. Jag tackar så mycket för tipset, jultomten kommer säkert med något fint åt dig!


Konverterad till sv/v, lite korn och sepia i datorn.

måndag 5 september 2011

Artikel i Vasabladet 5 september

Fick för ett antal dagar sedan en förfrågan om jag ville ställa upp i en intervju för Vasabladet, efter att de hade fått in tips om mina galna resor och den tid jag spenderar där ute i naturen efter jakten på den perfekta bilden. Visst tänkte jag, det kan väl vara kul nu då jag hållit på en tid med fotograferingen, och bjöd med reportern och fotografen ut till ett av mina favoritställen hemma i Yttermark. Så mycket vilt såg vi ju inte förstås men två av mina stamgäster ur rödrävskullen visade sig några sekunder.

I övrigt var det väl bara jag som fastnade på linsen, men det var ju meningen. Hela reportaget kan du läsa i måndagens Vbl, eller köpa e-tidningen på nätet under adressen http://www.vasabladet.fi/epaper/epaper.aspx

Jag får skicka ett stort tack till Vasabladet för denna fina upplevelse som de gav mig, och hoppas att även ni läsare tyckte om att få en inblick i mitt liv därute bland naturens invånare!
Foto: Seppo Lammi / Vasabladet

Lördagsgodis

Tänk vad lite lördagsgodis kan göra...

Looks like a monkey

Ytterligare en från björnhonornas paradis...