torsdag 28 juni 2012

Skärgårdsliv I

I skärgården är det ingen lugn och ro för tillfället, ungarna har kläckts och lär sig överleva dagen med hjälp av sina föräldrar, och inom kort ska de kunna klara sig själva ute i den stora världen, först ut blir en strandskata som håller uppsikt efter faror i området, samtidigt som den vaktar sina tre ungar.

söndag 17 juni 2012

Nattuggla

En trött sparvuggla efter en hektisk kväll med att jaga mat åt alla sina sju hungriga ungar, eller är det kanske bara en blinkning och ett turskott från fotografen?

fredag 15 juni 2012

Omgång II

Inventerar som bäst uggleholkarna en andra omgång nu, vid första rundan hittade jag inga äggläggningar utan bara vad som såg ut att vara matförråd för året, men efter en del spaning sedan den rundan, och även bra tips från vänner och bekanta så blir det inte helt tomt i år heller.
Trevlig helg!

måndag 4 juni 2012

Safari

Även i år fortsätter jag med att erbjuda några guidade resor till norra och östra Finland. Björnsafari kallas det i folkmun och namnet har kommit till från att det till 99% kan ses björn varje kväll på dessa platser, ibland några stycken, ibland fler än tio och en natt är inte den andra lik här ute, med lite tur kan man även få se varg och järv.

I mitten-slutet på juni börjar även björnhonor med sina årsungar visa sig, och ungarna är inte stora då kan jag lova, och senare på hösten börjar vargflocken ta med sina årsungar ut på jakterna så har man lite tur kan man även få se dem.

Vill man ha något utöver den vanliga så är en resa hit inget dumt alternativ. Resor är möjliga att ordna under hela sommaren och hösten, men då det finns väldigt få kojor här ute så är det bra att boka i god tid för att få plats. För större grupper finns det även alternativ. Tveka inte utan kontakta mig om du har frågor eller funderingar.